Güç Host Web Sitelerinizi LiteSpeed ile Nasıl Hızlandırır?

Güç Host olarak tüm web hosting çözümlerimizde LiteSpeed web sunucusunu kullanıyoruz.

LiteSpeed sektördeki popüler diğer web sunucuları olan Nginx ve Apache’den çok daha yüksek performans ve çok daha düşük kaynak tüketimi sunar. Yerleşik güvenlik çözümleri, gelişmiş önbellek motoru, olay odaklı mimarisi, HTTP3 ve QUIC desteğiyle LiteSpeed diğer alternatiflerini geride bırakır.

Yıl 2023’ü gösterirken halen birçok paylaşımlı web barındırma sağlayıcısı verimsiz kaynak tüketimine ve düşük performansa sahip Nginx ve Apache’yi kullanmaya devam ediyor. Güç Host olarak her zaman en yüksek performansı sunmayı amaç olarak edindiğimizden müşterilerimize en yüksek performansı sunan çözümleri sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Nginx her ne kadar Apache’ye oranla daha yüksek performans sunsa da LiteSpeed gibi .htaccess dosyalarını desteklemez ve kaynak tüketimi/performans bakımından LiteSpeed’in gerisinde kalır.

LiteSpeed’in en iyi seçim olduğunu doğrulamak amacıyla Güç Cloud’da bir test ortamı oluşturduk ve üç web sunucusunu da test ettik.

Test Ortamı

4 GB RAM

2 Core CPU

PHP 8.1

LiteSpeed – 6.2

Nginx – 1.25.3

Apache – 2.4.46

MySQL – 8.3.0

Tüm testler aynı test ortamında ApacheBench aracıyla gerçekleştirilmiştir.

Elde ettiğimiz sonuçlar genel itibariyle beklendiği gibiydi.

Saniye başına istek metriğimizde en yüksek isteği LiteSpeed 815.97 rakamıyla işlemişti. Bu Apache ile karşılaştırıldığında neredeyse 5 kat daha yüksek istek işleme kapasitesi demek. (Belirtmek isteriz ki yüksek istek işleme kapasitesi daha yüksek performans demektir.)

Gecikme metriğine göz attığımızda yine liderlik tahmin edildiği gibi LiteSpeed’deydi. (Bu metrikte ise düşük gecikme daha iyi bir performans anlamına gelir.)

LiteSpeed web sunucusu gerçekleştirdiğimiz testlerde Apache’ye oranla isteklere 3 kat daha hızlı yanıt verirken, Apache’ye oranla neredeyse 5 kat daha fazla isteği bir saniye içerisinde işlemeyi başardı.

Aynı zamanda Apache ile barındırılan web sitelerini LiteSpeed web sunucusu sunduğumuz web hosting hizmetlerimize taşıdığımızda 6 kata varan TTFB (Time to first byte) iyileşmelerine tanık olduk.

LiteSpeed hali hazırda tüm CMS’ler için en yüksek performansı sunarken, WordPress web sitelerinde sunduğu LiteSpeed cache eklentisiyle birlikte yüksek performanslı önbellek yönetimi ve optimizasyonlar da sunuyor.

Güç Host olarak en yüksek performansı sunmayı amaçlamışken web hosting hizmetlerimizde yalnızca LiteSpeed değil, performansınızı daha fazla yükseltecek dağıtılmış bir önbellek çözümü olan Memcached da sunuyoruz.

Aklınıza takılan sorular ve sizin için en doğru planı seçmemiz için https://guchost.com adresinden canlı destek aracılığıyla satış öncesi destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.